Enthousiasme rondom transfer Rulli: "Een zeer atletische en begaafde keeper"

Gerónimo Rulli is de nieuwe doelman van Ajax en komt over van Villarreal CF. Michael van Vaerenbergh, een Belgische commentator en journalist, heeft een podcast over het Spaanse voetbal en de desbetreffende competitie. Hij kent de Argentijnse sluitpost goed en denkt dat de Amsterdammers goede zaken hebben gedaan. 

De viervoudig international van Argentinië kwam op het WK in Qatar niet in actie, maar dat komt volgens de Belg vooral door de vorm en kwaliteiten van zijn collega. "Rulli is een uitstekende lijnkeeper. Op de top van zijn kunnen haalt hij soms onmogelijke ballen weg met een kattensprong. Rulli is een zeer atletische en begaafde keeper die vaak acrobatische dingen uit zijn handschoenen schudt om ballen alsnog uit zijn doel te houden."

In Amsterdam maken de fans zich zorgen over het voetballende vermogen van Ajax, maar volgens de journalist hoeven zij zich met Rulli geen zorgen te maken. "Ik schat hem aan de voet sterker in dan Pasveer. Maar maak er alsjeblieft geen Ederson of Alisson Becker van. Hij durft ook te veel vertrouwen te hebben aan de bal en dan moet je uitkijken. Bij Real Sociedad en bij Villarreal zijn er de voorbije jaren wel van die momenten van kortsluiting geweest."

Ajax hervat de Eredivisie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.