Artikel over misstanden bij NOS Sport zorgt voor bevestiging bij voetbalfans: "Studio Ajax"

Naar aanleiding van het artikel van de Volkskrant over de misstanden bij NOS Sport hebben veel voetbalsupporters hun vooroordeel bevestigd zien worden. Volgens menigeen is het nu helemaal duidelijk dat de sportredactie van de publieke een duidelijke voorkeur voor Ajax heeft.

De afgelopen maanden sprak de Volkskrant 32 werknemers en voormalige medewerkers van NOS Sport over de onveilige sfeer op de werkvloer. Een van de verhalen ging over clubliefde. "De meeste medewerkers zijn fan van een voetbalclub, vaak Ajax, en steken dat op de redactie niet onder stoelen of banken. Op zondag 20 januari 2019 zijn Ajax en PSV verwikkeld in de titelstrijd en speelt PSV eerst een uitwedstrijd tegen Emmen. Als Emmen in de blessuretijd de gelijkmaker scoort, stijgt er bij NOS Sport een luid gejuich op. Een PSV-fan op de redactie noemt de sfeer later vijandig", zo valt te lezen in het artikel van de Volkskrant.

"Later die dag komt Ajax tegen Heerenveen in de laatste tien minuten van de wedstrijd op een 4-3-voorsprong. Tom Egbers, die avond presentator van de uitzending met de samenvattingen, staat op, zet een paar passen richting een collega die voor Heerenveen is en schreeuwt hem met gebalde vuisten toe. De man, die werkt als eindredacteur voor de website, reageert geïrriteerd. 'Ga toch weg', zegt hij, 'import-Amsterdammer.' 'Wát zeg jij?', schreeuwt Egbers woedend, terwijl hij vlak voor de man gaat staan. Zelf ontkent Egbers dit voorval".

'Ajax-voorkeur' onderwerp van gesprek op Twitter

Ook interessant