'Arnesen om geldverduistering in Lyon-deal Malacia op non-actief gezet bij Feyenoord'

Frank Arnesen is mogelijk om een andere redenen tijdelijk gestopt bij Feyenoord. De technisch directeur zou vanwege gezondheidsredenen zijn taken hebben neergelegd, maar de vork zit wellicht anders in de steel.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de overstap van Tyrell Malacia naar Manchester United vertraging heeft opgelopen. Volgens The Athletic is er een probleem ontstaan rondom de zakelijke begeleiding. Malacia wordt normaal gesproken bijgestaan door Ali Dursun, maar de linksback rondt de transfer met een andere zaakwaarnemer af. De achterliggende reden was vooralsnog onbekend.

Op Twitter circuleren momenteel screenshots, waarin staat dat de transfer van Malacia naar Olympique Lyon op de klippen is gelopen wegens geldverduistering van Arnesen. Dat zou zijn gebleken uit controle van Joris van Benthem, de huisadvocaat van Feyenoord. Vervolgens is intern besloten om Arnesen op non-actief te stellen.

Bovendien doet het gerucht de ronde dat Arnesen voor de transfer van Malacia een privédeal met Dursun heeft gemaakt om drie miljoen euro onder te verdelen. Dat zou de reden zijn waarom de transfer nog niet afgerond is. Nu staat een advocaat Malacia bij om alsnog rond te komen met Manchester United.

Goed geïnformeerde nieuwsbronnen hebben de berichtgeving nog niet bevestigd of ontkracht. Daardoor blijft het voorlopig gissen. Wordt vervolgd...