Schreuder ziet uitblinkers op trainingskamp: "Geduld is daarbij belangrijk aspect"

Alfred Schreuder geniet tijdens de interlandbreak van aanwinsten Ahmetcan Kaplan en Francisco Conceição. Ajax werkt op dit moment een trainingskamp af in het Spaanse Marbella, want er is nog het nodige werk te verrichten voor de Amsterdammers.

In het verleden werd het geduld van Neres en Antony op de proef gesteld en dat is met Conceição opnieuw de manier van werken. "Geduld is daarbij wel een belangrijk aspect", aldus Schreuder in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk is dat niet makkelijk voor een speler, maar ik vind dat Francisco het goed oppakt. In het begin was hij nog wat bleu, maar inmiddels gooit hij steeds meer de schroom van zich af. Hij kan een man uitspelen, heeft diepte in zijn spel en is doelgericht."

"Deze week is ook goed voor hem en Owen Wijndal", doelt de trainer van Ajax op de duels tussen de Portugees en de linksachter. "Ze bijten zich in elkaar vast, voelen weerstand en intensiteit, moeten op hoog tempo handelen." Ook Kaplan, de negentienjarige Turkse verdediger, laat zich zien. "Kaplan is een complete speler, heeft veel talent", aldus de Ajax-trainer. "Hij kan, zoals vandaag in de partijspelen ook goed te zien is, de opbouw goed verzorgen, heeft een goede inspeelpass, maar is ook een goede kopper, zowel verdedigend als aanvallend. Nu hij weer fit is en maximaal belast kan worden, kan hij stappen gaan maken."

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt