'Engelse clubs tonen interesse in WK-gangers Ajax'

Tijdens het WK 2022 in Qatar komen er maar liefst elf Ajacieden in actie voor hun land en de prestaties van de spelers die in Amsterdam onder contract staan, zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo melden Britse media dat Arsenal contact heeft opgenomen met Ajax voor een eventuele transfer van Mohammed Kudus, die twee keer scoorde tegen Zuid-Korea. Daarnaast meldt Fabrizio Romano dat naast Newcastle United ook Chelsea geïnteresseerd is in de diensten van Edson Álvarez.

Zowel Mohammed Kudus als Edson Álvarez werden eerder al in verband gebracht met buitenlandse interesse. Zo meldde diverse media dat diverse Europese clubs, waaronder Tottenham Hotspur en Juventus, Ghana dit WK aandachtig zouden volgen. Daarnaast was er in een eerder stadium ook sprake van interesse in de Ghanese smaakmaker uit Duitsland, daar Borussia Dortmund in gesprek zou zijn met het management van Kudus. Op het WK gooit Kudus in ieder geval hoge ogen. De smaakmaker, die bij Ajax ook in de Champions League schitterde, scoorde twee maal tegen Zuid-Korea (2-3, winst). Hierdoor zal ongetwijfeld de vraagprijs van de Ghanees stijgen.

Edson Alvarez naar Engeland?

Alvarez was op de slotdag van de transferperiode dichtbij een transfer naar Chelsea en wilde zelfs een vertrek forceren, omdat het naar eigen zeggen om een 'niet te weigeren aanbieding' ging. Ajax ging niet overstag en de Mexicaan bleef in Amsterdam. De interesse vanuit het buitenland is niet minder geworden, daar de middenvelder in Amsterdamse dienst onlangs werd gelinkt aan Barcelona en Britse media melden ook interesse vanuit Newcastle United en opnieuw Chelsea. Destijds maakte Spaanse media melding van een vraagprijs van minimaal 50 miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt