'Europese topclubs naar WK voor Ajax-talent'

De tribunes tijdens het WK 2022 zijn massaal gevuld met fans. Daarnaast zullen er ook diverse scouts afreizen naar Qatar en ondanks de wisselvallige eerste seizoenshelft van Ajax zullen scouts van onder meer Tottenham Hotspur en Juventus de wedstrijden van Ghana aandachtig volgen. Diverse media melden dat de clubs geïnteresseerd zijn in de dienst van Mohammed Kudus. De Ghanees vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van 15 miljoen euro en heeft nog een contract tot medio 2025.

Ondanks dat Mohammed Kudus bij Ajax geen vaste basisspeler is en na zijn kans tegen Vitesse bedolven werd onder kritiek van de fans, zijn de statistieken van de aanvallende middenvelder annex centrumspits goed. In de 500 minuten die hij in dit seizoen tot nu toe voor Ajax in de Eredivisie in actie kwam scoorde hij vijf keer. In de Champions League speelde hij tot dusver 113 minuten en kwam hij vier keer tot scoren en gaf hij twee assists. Volgens Engelse media is men in Londen op zoek naar scorend vermogen achter spits Harry Kane. In Italië lijkt Kudus op een algemene scoutingslijst te staan, waarbij Juventus schrijf dat de Ghanees een van de betere spelers in de selectie van Ajax is en goed heeft gepresteerd dit seizoen.

Gaat Kudus schitteren op het WK met Ghana?

Kudus debuteerde drie jaar geleden voor het Ghanese nationale team met een overwinning tegen Zuid-Afrika (2-0). De middenvelder annex aanvaller scoorde direct bij zijn debuut en kwam de afgelopen drie jaar in totaal achttien keer in actie voor de Ghanese nationale ploeg. Het laatste doelpunt van Kudus dateert van juni 2022 tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hierna kwam de 22-jarige spelmaker nog vier keer in actie in de voorbereiding op het WK. In Qatar strijdt Ghana tegen Portugal, Uruguay en Zuid-Korea in Groep H om een plek in de knock-outfase.