Engelse clubs vechten om Mohammed Kudus, zoveel kan Ajax verdienen

Het WK is altijd interessant, zeker omdat veel spelers zich in de kijker kunnen spelen bij de grootste clubs ter wereld. Een van de spelers die dat zeker lukt is Mohammed Kudus van Ajax. De kans is dan ook groot dat Ajax een volgende uitgaande mega-transfer kan boeken in de komende transferperiode. Engelse clubs vechten namelijk om de handtekening van de aanvallende middenvelder.

Welke Engelse clubs zijn geïnteresseerd in Mohammed Kudus? 

In middels lijkt de halve Europese top achter de diensten van Kudus aan te jagen. In de Premier League is de interesse het meest concreet. Volgens de Engelse media is de Ajacied een topprioriteit voor zowel Arsenal als Liverpool. Volgens insiders heeft Arsenal zelfs aangegeven elk bod van Liverpool tot een bepaalde grens te willen overtreffen. Of dat genoeg gaat zijn moet nog blijken, want ook Chelsea toont concreet interesse.

Hoeveel is Mohammed Kudus waard?

Volgens transfermarkt.nl had Mohammed Kudus, die bij Ajax als invaller fungeert, vlak voor het WK een marktwaarde van 15 miljoen euro. Dit is al een fors hoger dan de 9 miljoen euro waarvoor Ajax de spits in de zomer van 2020 overnam van Nordsjaelland. Kijkers schatten tijdens de wedstrijden van Kudus al dat hij door zijn optreden 10 miljoen euro meer waard geworden is. Dat enorme bedrag lijkt nog voorzichtig ingeschat, want het plafond bij Arsenal ligt volgens de Engelse pers op 30 miljoen pond (bijna 35 miljoen euro). Als andere grote clubs zoals Chelsea mee gaan bieden lijkt dit niet genoeg om Kudus binnen te halen. Ajax lijkt niet onder de indruk en dat hoeft ook niet want Kudus staat nog tot de zomer van 2025 onder contract. Hun mededeling dat Kudus nu niet te koop is zal de biedingen waarschijnlijk verder opdrijven.