Rots over Eredivisie-transfer: 'Gevoelsmatig zijn er 3 clubs groter'

Daan Rots sluit een transfer naar een andere Eredivisionist niet uit. De vleugelaanvaller van FC Twente laat zich in gesprek met Voetbal International uit over zijn ambities binnen de sport en stelt ook welke competitie het beste geschikt is voor de kwaliteiten van Rots.

Welke Eredivisie-clubs ziet Rots wel zitten?

Rots bewees zich in de afgelopen jaren als groeibriljantje bij Twente en kijkt op 23-jarige leeftijd stiekem vooruit. Een binnenlandse transfer kan ook een optie zijn voor de rappe vleugelspeler.  "Dat zal ik niet per se uitsluiten. Qua begroting zijn er vijf clubs groter dan FC Twente: PSV, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht en AZ. Gevoelsmatig is AZ gelijkwaardig en zijn er drie clubs groter. Als die komen, wie weet. Als ik nu iets ga uitsluiten, gooi ik misschien mijn eigen glazen in."

Welke Europese competitie ligt Rots het beste?

Hoewel de Nederlandse top tot de opties kan behoren, vindt Rots een move naar het buitenland ook een mooie vervolgstap in zijn profcarrière. "Ik ben ook ambitieus, zou nog wel eens in Spanje willen spelen. In Engeland ook heel graag, hoor. Maar ik denk dat met mijn kwaliteiten, het combinatievoetbal, La Liga beter past."

Vertrekt Rots bij FC Twente?

Ondanks de speculatie over een transfer benadrukt Rots dat hij nog niet per se wil vertrekken bij Twente. "Maar met een vertrek ben ik helemaal niet bezig. "Ik ben hier nog niet uitgeleerd, de komende één of twee seizoenen kan ik me sowieso nog ontwikkelen”, vertelt Rots, die met Twente woensdagavond tegen Manchester United speelt. In de Europa League kunnen de Tukkers een mooi bedrag verdienen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers