Deze spelers speelden voor FC Twente en Manchester United

Manchester United en FC Twente troffen elkaar nog nooit eerder. Toch zijn er een aantal spelers die voor beide clubs actief waren. Voetbalflitsen komt met een overzicht.

Welke spelers speelden voor Manchester United en FC Twente?

In totaal speelden er drie spelers voor zowel Manchester United als FC Twente. Daarbovenop is Erik ten Hag nog een Nederlander die als speler en trainer actief was bij de club uit Enschede en dit nu als trainer bij Manchester United doet.

Arnold Mühren

Arnold Mühren is de enige Nederlander die actief was voor zowel FC Twente als Manchester United. In Nederland verdiende Mühren zijn transfer naar Engeland in 1978. Dit nadat hij bij FC Twente in 122 wedstrijden, 42 keer trefzeker was. In Engeland ging Mühren bij Ipswich Town aan de slag, alvorens hij naar Manchester United trok in 1982. In 1983 werd Mühren de eerste Nederlander die een doelpunt wist te scoren in de finale van de FA Cup. De aanvaller benutte in 1983 in het duel tegen Brighton (4–0) een strafschop. In totaal droeg Mühren 98 keer het shirt van Manchester United en was hij goed voor 18 doelpunten.

Gordon Hill

Gordon Hill kwam zes keer uit voor Engeland en speelde een aantal jaren bij Manchester United. De linksbuiten was van 1975 tot 1978 actief in Manchester en scoorde 39 keer in 101 duels. Na verschillende clubs te hebben versleten in Engeland, Canada en de Verenigde Staten, tekende Hill in de zomer van 1985 bij FC Twente. In 19 wedstrijden was Hill vier keer trefzeker en trok hij in 1986 naar HJK Helsinki.

Rob McKinnon

Rob McKinnon kwam één keer uit voor Schotland en werd door Manchester United in 1990 voor één seizoen gehuurd van Hartlepool United. Bij de Engelse grootmacht kwam McKinnon echter nooit aan spelen toe. In de zomer van 1996 werd McKinnon naar FC Twente gehaald. McKinnon speelde in twee seizoenen 50 wedstrijden voor de Tukkers en was populair bij de supporters.

Erik ten Hag

Erik ten Hag kwam als speler en trainer voor FC Twente uit. Als trainer deed hij dit als assistent-trainer vanaf medio 2006 tot en met medio 2009. In de jaren die volgden groeide Ten Hag uit tot één van de meest gewilde trainers in Europa. In 2022 trok hij van Ajax naar Manchester United, waar hij tot op heden nog actief is. Dit is hoe Erik ten Hag als speler presteerde bij FC Twente.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers