‘PSV toont zich geduldig in onderhandelingen, maar wil wél toeslaan’

Het had dé transfer van deze zomer moeten worden voor de twee partijen, maar op het allerlaatste moment klapte een deal tussen PSV en Excelsior omtrent de diensten van Couhaib Driouech. Rik Elfrink laat weten dat de plannen ongewijzigd zijn.

De clubwatcher van de landskampioen schrijft in het Eindhovens Dagblad dat er geen sprake is van haast, maar dat het nog altijd de bedoeling is dat de vleugelspeler van het gedegradeerde Excelsior ook komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen is.

Is PSV nog altijd geïnteresseerd in Couhaib Driouech?

De journalist laat weten dat er op de achtergrond wordt gewerkt aan een transfer, maar dat de partijen daarbij nog niet overeengekomen zijn over een passende transfersom. ‘PSV probeert Driouech voor ruim twee miljoen euro los te weken, maar Excelsior wil meer. Technisch directeur Earnest Stewart van PSV heeft geen enorme haast. PSV begint weliswaar volgende week met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen en zou Driouech dan graag aan boord hebben, maar de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen is pas op 4 augustus’, zo klinkt het.

In de winter betrof de transfersom een stuk meer, omdat de Kralingers alleen afscheid wilde nemen van de steunpilaar als zij nog in dezelfde transferwindow een passende vervanger wisten te strikken. ‘Hoe ver Excelsior en PSV uit elkaar liggen, is niet bekend. Een paar weken geleden leek dat nog zo’n 1 à 1,5 miljoen euro te zijn. PSV heeft de club laten weten niet van plan te zijn om te betalen wat er in de winter op Driouech is geboden. Dat heeft mede te maken met zijn contractsituatie: de verbintenis van Driouech loopt medio 2025 en dus moet Excelsior hem deze zomer verkopen om nog een redelijke prijs te kunnen incasseren’, maakt Elfrink duidelijk.

Wil de Excelsior-aanvaller voor de Eindhovenaren spelen?

Op die vraag kan resoluut antwoord gegeven worden, schrijft de journalist. Hij wacht echter geduldig tot de clubs een akkoord bereiken, ook al is er ook sprake van interesse uit het buitenland. ‘De aanvaller wil graag naar Eindhoven en is bereid om nog een tijdje te wachten tot er overeenstemming is bereikt. Voorlopig gaat zijn voorkeur uit naar PSV, hoewel ook andere clubs geïnteresseerd zijn.’

Feyenoord-doelman vertrekt