Vera Pauw met dood bedreigd door staflid: "Hij zei: 'Ik schiet die kogel recht door je hoofd'"

Vera Pauw is in haar tijd als trainster van het dameselftal van de Amerikaanse club Houston Dash met de dood bedreigd door een staflid, zo onthult ze in gesprek met The Athletic.

De doodsbedreiging dateert van 2018. Pauw wilde een training van de ochtend naar de avond verplaatsen vanwege de extreme hitte. De mannenploeg van Houston Dash had dat eerder op de dag ook besloten. "Hij dreigde me vervolgens door mijn hoofd te schieten omdat ik zijn bieravond had afgenomen", blikt Pauw terug op het incident. "Hij zei: 'Als je de training niet terugzet, dan schiet ik je kapot. Denk niet dat ik het niet doe. Ik heb mijn wapen hier en je krijgt nog een kans. Ik weet waar je woont en hoe bij je binnen te komen. Ik schiet die kogel recht door je hoofd'. Hij had zichzelf niet onder controle".

Pauw maakte direct melding van de bedreiging en kreeg politiebescherming van de club totdat de zaak was opgelost. Datzelfde jaar nog vertrok de zestigjarige trainster bij Houston Dash.

De onthulling volgt nadat Pauw door oud-speelsters en stafleden van de club opnieuw wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De huidige bondscoach van Ierland zou volgens een eerder rapport van de Amerikaanse voetbalbond beledigende opmerkingen hebben gemaakt over het gewicht van sommige speelster. Ook zou ze een personeelslid bij 'de nek of sleutelbeen' hebben gegrepen. Pauw herkent zich niet in de aantijgingen. "Het is een belediging van mijn persoonlijke waarden".

Feyenoord-doelman vertrekt