NAC Breda-supporter die gereanimeerd werd tijdens rellen bij het stadion overleden

De supporter van NAC Breda die zondag tijdens de ongeregeldheden bij het stadion onwel werd is overleden. Er braken na afloop van de wedstrijd tegen NEC Nijmegen rellen uit bij het Rat Verlegh Stadion.

"De omstandigheden waaronder de reanimatie heeft plaatsgevonden zijn barbaars, laten de heethoofden dit bericht dan ook in zich opnemen en zich diep diep diep kapotschamen", schrijft De Rat.

"Een man die vecht voor zijn leven bekogelen met stenen en fakkels, daar past alleen de zwaarste straf bij", aldus het fanmagazine. Het ambulancepersoneel kreeg tijdens de reanimatie vuurwerk naar zich toegesmeten.

Reactie politie

"De beelden van de rellen worden helemaal nagelopen, dus ook die van de reanimatie als we die hebben. De politie gaat niet specifiek focussen op de situatie rondom de reanimatie, maar ik ga ervan uit dat het wel onderdeel is van het onderzoek", aldus een woordvoerster. 

NAC verloor zondag met 1-2 van NEC in de finale van de nacompetitie en liep daardoor promotie naar de Eredivisie mis. De aanhang van de Bredanaars konden zich na afloop niet beheersen en reageerden zich af op de politie.

Feyenoord-doelman vertrekt