Steijn negeert huisregels Ajax: "Ik zeg tegen mijn spelers: gedraag je normaal"

Maurice Steijn is niet van plan om bij zijn nieuwe club Ajax het huisreglement te hanteren. De 49-jarige oefenmeester vindt dat voetballers hun eigen verantwoordelijkheid hebben.

Steijn heeft veel zin in zijn trainersklus in Amsterdam. "Spannend, tuurlijk, maar uitdagend ook", zegt hij in gesprek met Het Parool. De Haagse coach merkt één duidelijk verschil met zijn voormalige werkgevers. "Het aantal mensen dat bij Ajax werkt", zo vertelt hij met een glimlach.

Steijn kreeg zaterdagochtend het huisreglement van Ajax onder ogen, maar is niet van plan om die regels daadwerkelijk te hanteren. Dat deed hij namelijk bij geen enkele club waar hij gewerkt heeft. "Ik zeg tegen mijn spelers: gedraag je normaal. En als ik vind dat gedrag niet normaal is, grijp ik in", aldus Steijn, die van mening is dat voetballers hun eigen verantwoordelijkheid hebben.

De selectie van Ajax is inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Steijn leidde zaterdagochtend een van zijn eerste veldtrainingen, nog zonder de internationals. "De meesten van hen zullen 12 juli terug zijn".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers