Top-5 momenten van kersvers Ajax-trainer Maurice Steijn

Maurice Steijn is woensdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Voetbalflitsen zet daarom de meest memorabele momenten van de Hagenees voor je op een rijtje!

1. 'Lul'-opmerking richting Pierre van Hooijdonk

In maart 2023 was Steijn te gast bij Veronica Offside, waar hem gevraagd werd naar zijn relatie met Pierre van Hooijdonk. "Of ik hem een lul vind? Ja, zeker", zei de 49-jarige trainer. "Pierre is natuurlijk super rancuneus richting mij, omdat ik twee jaar geleden zijn zoontje niet altijd opstelde, wat zowel voor mij als na mij ook niet altijd gebeurde".

"Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas op tv mij, maar ook Sparta naar beneden te halen. Op een gegeven moment is het ook wel lachwekkend en zielig aan het worden als je hem bezig ziet bij de NOS. Je verwacht dat de mensen daar aan tafel onafhankelijk hun mening geven over wat er gebeurt het weekend. Pierre heeft altijd een dubbele agenda en kan nooit onafhankelijk iets zeggen. Nogmaals, het is een beetje zielig aan het worden".

2. Tackle op speler van tegenstander

Steijn stond tussen 2014 en 2019 aan het roer bij VVV-Venlo. In de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport in oktober 2014 kreeg de oefenmeester om een wel heel bijzondere reden een rode kaart. Bij een ingooi tikte hij namelijk Helmond-verdediger Charles Kazlauskas onderuit. Reden genoeg voor scheidsrechter Christiaan Bax om Steijn met rood naar de tribune te sturen.

3. Ruzie met technische staf Fortuna Sittard

Afgelopen seizoen kreeg Steijn het in het thuisduel met Fortuna Sittard aan de stok met een van de assistenten van de bezoekers, die vond dat Sparta-middenvelder Adil Auassar rood moest krijgen. "Geen rode kaart. Fuck off. Nee nee nee, fuck off", riep de toenmalige trainer van Sparta Rotterdam.

4. 'Winnende' tegen FC Barcelona

In 1994 won ADO Den Haag de Residentie Cup. In de finale werd met 1-0 gewonnen van FC Barcelona. De winnende treffer kwam op naam van Steijn, die een vrije trap fraai binnenschoot.

5. Rode kaart in oefenwedstrijd

In de voorbereiding op het seizoen 2013-2014 speelde ADO Den Haag onder meer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Excelsior. Op het terrein van Laakkwartier won de ploeg van Steijn met 2-1. Ondanks de oefenzege was de trainer van weleer niet erg te spreken over het optreden van de arbitrage en dat liet hij ook verbaal merken. Het kwam hem op een rode kaart te staan.

Feyenoord-doelman vertrekt