Ajax kan aanwinst vergeten: ‘Mislintat wil hem niet hebben’

De kans dat Arda Güler de overstap van Fenerbahce naar Ajax gaat maken, lijkt erg klein te worden. Volgens Mike Verweij wil technisch directeur Sven Mislintat de middenvelder niet naar Amsterdam halen. Dit vertelt hij in de Kick-Off pocast van De Telegraaf.

Klaas-Jan Huntelaar reisde afgelopen seizoen af naar Turkije om een wedstrijd van Güler te bekijken. Huntelaar was onder de indruk van de middenvelder en zo ontstonden er steeds meer geruchten over een mogelijke overstap naar Amsterdam. Verweij weet nu te vertellen dat niet iedereen er zo over denkt binnen de club. 'Huntelaar is erg gecharmeerd van hem, maar Mislintat wil hem niet. Het is een jonge speler en hij moet zeventien miljoen euro kosten, daarnaast wil zijn familie ook heel veel geld. Voor Ajax is hij een onbespreekbaar geval geworden en dat begrijp ik best.'

Ook linksbuiten op de radar

Ajax heeft naast Güler nog een speler van Fenerbahce in het vizier. Kerem Akturkoglu moet de aanvalslinie van de Amsterdammers komen versterken. De linksbuiten was afgelopen seizoen goed voor negen doelpunten en twaalf assists in de Turkse Super Lig.

Feyenoord-doelman vertrekt