Wie is Arda Güler, de mogelijk nieuwe middenvelder van Ajax

Arda Güler, geboren op 25 februari 2005, staat hoog op het verlanglijstje van Ajax om het middenveld te versterken komend seizoen. De Amsterdammers zouden contact hebben met Fenerbahçe en het management van de middenvelder. Zelf ziet Güler een transfer naar Ajax, ondanks dat hij meerdere opties heeft, wel zitten.

Jeugd

Güler begon zijn voetballoopbaan in de jeugd van Gençlerbirliği SK, die hij in 2019 inruilde voor de jeugd van Fenerbahçe SK. Hij speelde daar veel en maakte indruk, waardoor hij ook in de Turkse jeugdteams mocht uitkomen. In januari 2021 wordt hij beloont en krijgt hij een profcontract van tweeënhalf jaar.

Op 19 augustus 2021 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal van Fenerbahçe: in de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen HJK Helsinki (1-0). Op 13 maart 2022 scoorde hij tegen Alanyaspor zijn eerste doelpunt in de Süper Lig. In zijn debuutseizoen scoorde hij drie keer in de Süper Lig.

Seizoen bij Fenerbahçe SK

Dit seizoen is echt de doorbraak van dit megatalent uit Turkije. De 18-jarige middenvelder speelde dit seizoen tot nu toe vijftien wedstrijden waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf. Ook heeft hij twee keer het 'Team of the week' gehaald van die speelronde in de Super Lig. 

Fenerbahçe staat momenteel tweede, zes punten achter aartsrivaal Galatasaray. De nummer één uit Turkije gaat de voorrondes van de Champions League in, de nummer twee kan een Champions League ticket helaas vergeten. Zodra Ajax de Champions League ingaat zal dit ook een pluspunt zijn voor de keuze van Güler.

Interesse Ajax in Güler 

Ajax is geinteresserd in dit toptalent. De Amsterdammers voeren al gesprekken met de entourage van de middenvelder. Güler is zelf enthousiast over een mogelijke transfer naar Ajax, maar de concurrentie is groot. Zo zouden meerdere grote clubs interesse hebben in het toptalent, zoals FC Barcelona en Newcastle United.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers