Selectie Sparta schrok, maar gunt Steijn stap naar Ajax

Arno Verschueren van Sparta heeft gereageerd op de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax. De middenvelder vertelde aan Voetbal International hoe de selectie van Sparta reageerde op het nieuws.

"Als groep zijn we nadien niet meer samengekomen, maar de reacties waren bij iedereen hetzelfde", stelt de Belgische middenvelder. "We schrokken allemaal, maar nog belangrijker: iedereen gunt hem deze stap. Het is een geweldige kans na een bijzonder seizoen."

Sparta eindigde als zesde in de Eredivisie dit seizoen. Plaatsing voor de voorronde van de Conference League werrd net misgelopen. FC Twente was in de finale van de play-offs voor Europees voetbal net iets te sterk voor de Rotterdammers.

Mooi voetbal

"Afgelopen seizoen hebben we bij vlagen heel mooi voetbal gespeeld", vindt Verschueren. "Meestal met druk vol naar voren. Niet elke wedstrijd was even attractief, maar de intentie was er altijd wel. Wat hij wel heeft, is dat hij heel realistisch is. Als hij aanvoelt dat het op die manier niet lukt, stuurt hij bij."

"Dan verandert hij accenten om de wedstrijd toch naar zijn hand te zetten. Steijn heeft altijd een Plan A, B en ook C. Dat was voor iedereen in de groep ook volledig duidelijk. In Amsterdam gaat Steijn hetzelfde doen, daar ben ik van overtuigd. Alleen daar gaat hij met betere spelers werken, waardoor zijn principes ietwat aangepast zullen worden. Hij gaat een speelstijl hanteren die ze bij Ajax willen zien. Aanvallend. Alleen wel met de defensieve organisatie op orde. Soms lees ik die kritiek over zijn spelopvattingen en dan denk ik: waarom? Ik denk dat hij zal slagen bij Ajax", eindigt Verschueren.

Feyenoord-doelman vertrekt