Zo ziet de voorbereiding van Ajax op het seizoen 2023/2024 eruit

In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus gaat het gloednieuwe Eredivisie-seizoen van start. Hoe ziet de voorbereiding van Ajax op de nieuwe voetbaljaargang eruit? Voetbalflitsen praat je helemaal bij!

Eerste training Ajax

De selectie van Ajax, onder leiding van kersvers hoofdtrainer Maurice Steijn, is donderdag 29 juni gestart met de voorbereiding op het seizoen 2023/2024. De eerste paar dagen stonden medische en conditionele testen op het programma, waarna de eerste trainingen volgden.

Oefenwedstrijden Ajax

Ajax werkt zaterdag 8 juli om 13.00 uur de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Op Sportcomplex De Toekomst oefenen de Amsterdammers besloten tegen FC Den Bosch. Tien dagen later, op dinsdag 18 juli, speelt Ajax werderom een besloten oefenwedstrijd op De Toekomst, ditmaal tegen Shakhtar Donetsk. Het aanvangstijdstip van dat treffen volgt nog. Op zaterdag 22 juli reist de ploeg van Steijn naar het Lotto Park in Brussel af voor het vriendschappelijke duel met RSC Anderlecht. De aftrap daarvan is om 13.30 uur.

Trainingskamp Ajax

Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli belegt Ajax een trainingskamp op het adidas World of Sports campus in het Duitse Herzogenaurach. Traditiegetrouw wordt het trainingskamp afgesloten met een oefenwedstrijd. Dit jaar is FC Augsburg, dat in haar voorbereiding ook oefent tegen PSV, de opponent. Een week later, op zaterdag 6 augustus, keert de ploeg van Steijn voor even terug naar Duitsland voor de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund, die om 17.00 uur begint en in het Signal Iduna Park wordt gespeeld.

Open Dag Ajax

De Open Dag vindt dit jaar op dinsdag 8 augustus plaats. Dan staat onder meer de presentatie van de selectie en een open training in de Johan Cruijff Arena op het menu.

Feyenoord-doelman vertrekt