Voetbalgeweld bij jeugdteams: Massale vecht- en steekpartij, twee gewonden

Een wedstrijd in Dinteloord tussen twee jeugdteams onder de 15 jaar van VV Prinsenland en RKVV Roosendaal is zaterdag 17 maart compleet uit de hand gelopen. Er zijn volgens Omroep Brabant vermoedelijk twee gewonden gevallen nadat er een massale vecht- en steekpartij uitbrak. Daarnaast zou een jeugdspeler zijn mishandeld door twee volwassenen. 

Vechtpartij VV Prinsenland – RKVV Roosendaal 

Volgens ooggetuigen was de sfeer voorafgaand aan het duel al grimmig, zo zouden er spelers opgehitst worden door ouders langs de lijn en werd de scheidsrechter constant bekritiseerd. Aan het einde van de tweede helft liep het helemaal mis. Langs de lijn ontstond er een vechtpartij waarin minstens vijftien volwassen betrokken waren, zo meldt Omroep Brabant. Het is het zoveelste incident in het amateurvoetbal.

Vrouw neergestoken tijdens amateurduel

Jeugdspelers renden op het gevecht af, waarna een vrouw de mensen uit elkaar probeerde te houden. Ze werd naar eigen zeggen in haar onderrug gestoken. Ze is vervolgens naar het ziekenhuis gereden en heeft aangifte gedaan. Een lid van voetbalvereniging Prinsenland die de vechtpartij zag gebeuren, vertelt aan Omroep Brabant dat de jongeman met het mes een supporter van RKVV Roosendaal was. "Het was een broertje van een speler van RKVV Roosendaal. Hij gedroeg zich al tijdens de wedstrijd vervelend. Deze supporter spuugde de scheidsrechter in zijn gezicht en begon met een mes te zwaaien. Daarna doken ouders van beide ploegen erbovenop." 

Verklaring RKVV Roosendaal na voetbalgeweld

RKVV Roosendaal heeft op haar website een verklaring afgegeven waarin het noemt onderzoek te doen naar wat er zich exact heeft afgespeeld. Daarnaast betreurt de vereniging het incident en noemt het de waarden van sportiviteit, respect en Fairplay, hoog in het vaandel te hebben staan.

Incidenten bij amateurvoetbal

Ook oud-profs krijgen wel eens te maken met nare situaties in het amateurvoetbal. Zo werd Sjaak Polak eerder met de dood bedreigd.