Positieve woorden na eerste dag Van ‘t Schip: ‘Straalt discilpine uit, dat is waar we naar zoeken’

Branco van den Boomen is positief na de eerste werkdag van John van ‘t Schip bij Ajax. Dit vertelt hij aan Ajax TV. De middenvelder is goed te spreken over de focuspunten van de interim-trainer van Ajax. 

"Hij hamerde heel erg op het teamgevoel. Dat vond ik heel positief”, vertelt Van den Boomen over Van 't Schip. "Hij heeft heel veel gepraat over hoe je als individu in een team beter kan presteren. Ik denk dat het bij ons zeker iets is waar we aan moeten werken. De discipline die hij in de besprekingen uitstraalde, dat is wel waar we naar op zoek zijn." 

Balbezit 

Van den Boomen hoopt zelf dat de trainer de focus zal leggen op balbezit. "Ik denk dat we Ajax gewoon terug moeten krijgen, dus we moeten lef tonen en vooruit spelen. En als we de bal verliezen, moeten we hem snel terug hebben. De linies moeten dan kort op elkaar staan, maar wel vooruit en niet achteruit, zoals we de laatste tijd best vaak hebben gespeeld." Aankomende donderdag zal Ajax het in eigen huis opnemen tegen FC Volendam en neemt John van ‘t Schip voor het eerst plaats op de bank van de club. 

Ook interessant