Voor welke voetbalclub is Danny Jansen?

Het WK darts is het volgende wereldkampioenschap na het WK voetbal. De sportliefhebber kon 15 december al aanhaken en zal nog tot begin januari kunnen genieten van het eindtoernooi. Namens Nederland doen er ook wat namen mee, waaronder de pas 20-jarige Danny Jansen. Het had zomaar anders kunnen lopen voor The Mullet, zo speelde hij voetbal en deed hij dit enkele jaren in de jeugdopleiding van een club uit de Eredivisie. Voetbalflitsen deed onderzoek naar de talentvolle darter.

Voetbal als eerste liefde

Danny Jansen werd op 15 mei 2002 geboren in Holten. Als boerenzoon groeide hij op de boerderij op waar hij nu nog altijd woonachtig is. Darts was niet de eerste sport die Jansen beoefende. Hij speelde vanaf jonge leeftijd voetbal en werd op 10-jarige leeftijd door FC Twente gescout. Echter raakte Jansen in een ongeluk waarbij zijn been onder een schaaf van een tractor kwam. Hierdoor zat Jansen jarenlang in een rolstoel. In een interview met de NOS had Jansen het nog over een comeback in de voetbalwereld, maar daar ziet hij toch van af. “Ik keerde terug als aanvoerder, maar mocht deze weer inleveren omdat het zo slecht ging. Toen heb ik gezegd: ik stap nooit meer een voetbalveld op, ik ben er klaar mee."

Verdiensten

Jansen is pas 20 jaar en daarmee een jongeling in de dartswereld. Hij maakte in maart 2022 zijn debuut op het televisietoernooi UK Open. Hij wist twee darters te verslaan, maar moest in de derde ronde buigen. Wat de opbrengst van zijn debuut was, is niet bekend. In april 2022 won Jansen de Players Championship 9. Mocht hij weten te stunten door in zijn allereerste WK darts, meteen met de wereldtitel aan de haal te gaan, dan wacht Jansen een mooi bedrag van maar iets meer dan een half miljoen euro.

Vriendin Danny Jansen

Danny Jansen werd verliefd op een Amerikaanse. Op een toernooi in Kansas City werd hij in een duo gekoppeld aan de dartster Hannah Lynn. De klik was goed en zo ontstond een relatie. Ze zal op het WK aanwezig zijn om haar geliefde aan te moedigen.

Feyenoord-doelman vertrekt