ZORGWEKKEND! Atsu nog altijd niet gevonden in Turkije

Christian Atsu is negen dagen na de aardbeving in Turkije en Syrië nog altijd niet gevonden, dit meldt zijn zaakwaarnemer op Twitter. De oud-speler van onder meer Newcastle United en Vitesse ligt waarschijnlijk nog steeds onder het puin en er wordt nog altijd naar hem gezocht.

"Ik ben op de plek van de aardbeving in Hatay samen met zijn familie. Onze harten zijn gebroken denkende aan alle betrokkenen. We hebben de exacte locatie van zijn kamer gevonden en twee paar van zijn schoenen", aldus Nana Sechere via haar Twitter. "We hebben gisteren bevestiging ontvangen dat thermische beelden tekenen vertonen van vijf levens, maar mij is ook verteld dat de enige echte bevestiging van leven volgt via zicht geur en geluid."

Onbehulpzame club

"Het is een moeilijke situatie en we zijn alle Turkse en buitenlandse hulptroepen, lokale burgers en vrijwilligers extreem dankbaar voor hun werk." Desondanks helpt niet iedereen mee. Zo zou de voetbalclub van Atsu, Hatayspor, weinig ondernemen in de zoektocht naar de speler. "Het is jammer dat de club niet naast ons staat om Christian te zoeken. Zij hebben een positie en veel invloed die, samen met hun kennis van het gebied, extreem behulpzaam kunnen zijn. We sporen de president van de club, en de burgemeester, aan om extra materialen te bieden om de reddingsoperatie te versnellen", roept Sechere op.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Eerder leek het alsof Atsu wel al gevonden was onder het puin, maar dit werd later helaas gecorrigeerd.