Dit weten we over de twijfelgevallen bij Feyenoord voor De Klassieker

Tijdens speelronde 27 staan Feyenoord en Ajax tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Nu is er op woensdag naar buiten gekomen dat er meerdere Feyenoorders positief zijn getest op COVID-19 en dat er bepaalde spelers niet bij zijn door blessures en schorsingen. Een kijkje naar wie er zondag mogelijk niet bij zijn bij Feyenoord.

Arne Slot en Marino Pusic

Tijdens de persconferentie die assistent-trainer John de Wolf woensdagmiddag gaf meldde hij dat hoofdtrainer Slot en assistent Pusic positief zijn getest op het coronavirus. Dit betekent dat beide trainers niet op de bank zitten tijdens het duel tegen FK Partizan in de Conference League. Over de hoofdtrainer werd wel verteld dat hij milde klachten heeft en dat er een grote kans is dat Slot er zondag bij is.

Gernot Trauner en Marcus Pedersen

Niet alleen Slot en Pusic zijn positief getest op het coronavirus. De Wolf meldde op woensdag dat ook centrale verdediger Gernot Trauner postief had getest. Trauner miste eerder dit seizoen ook al De Klassieker, hij was toen geblesseerd.

Verder meldde de assistent-trainer dat er nog een speler positief was getest, maar hij vertelde tijdens de persconferentie niet wie. Later op de dag kwam het nieuws naar buiten dat rechtsachter Marcus Pedersen corona heeft opgelopen. De Noors international is dit seizoen goed voor vier assists in 23 wedstrijden. Mochten de twee spelers komende zondag niet mee doen, zou dat een groot gemis zijn voor Feyenoord, omdat beide spelers bijna alle duels hebben gespeeld voor de Rotterdammers.

Orkun Kökçü en Justin Bijlow

Middenvelder Orkun Kökçü en doelman Justin Bijlow zijn definitief uitgeschakeld voor De Klassieker. Kökçü pakte tijdens de afgelopen Eredivisiewedstrijd tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij geschorst is voor het duel met Ajax. Dit betekent dat de Turks international wéér niet gaat spelen tegen de Amsterdammers. Van de zeven mogelijke duels speelde Kökçü er tot nu toe pas twee.

Voor Justin Bijlow ligt de absentie iets pijnlijker. De doelman is uitgeschakeld tot het eind van het seizoen. Bijlow heeft namelijk een voetblessure opgelopen en zal geopereerd moeten worden. Dit betekent dat back-up goalie Ofir Marciano zondag onder de lat begint tegen Ajax.

Het is nog de vraag of er nog meer spelers De Klassieker moeten missen. De Wolf meldde dat er de komende dagen extra getest gaat worden om te zorgen dat het geen grotere plaag wordt voor Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt