Waarom Feyenoord in tegenstelling tot Ajax nu geen keeper mag kopen

Feyenoord heeft na de blessure van Justin Bijlow nog maar één keeper met enige profervaring. De Israëliër Ofir Marciano lijkt de plek van Bijlow in te nemen. Ajax kampte met dezelfde keepersproblemen na de blessures van Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg en nam daarom Przemlyslaw Tyton transfervrij over. Voor Feyenoord is dit alleen niet meer mogelijk en hieronder lees je waarom.

Markt voor transfervrije aanwinsten

Toen Ajax Tyton contracteerde zat de keeper zonder club. De keeper tekende zijn contract op 7 maart. De Poolse goalie werd gelijk toegevoegd aan de wedstrijdselectie voor de Champions League tegen Benfica en zit in de Eredivisieselectie van de Amsterdammers.

Mocht Feyenoord een nieuwe keeper willen halen, zal het een doelman moeten zijn uit de Russische of Oekraïense competitie. De transfermarkt voor gratis spelers in Nederland is namelijk gesloten, zo meldde assistent-trainer John de Wolf. De Rotterdammers kunnen dus niet meer net als Ajax zomaar een willekeurige transfervrije keeper halen. Door de oorlog in Oekraïne heeft FIFA besloten dat spelers uit de twee competities hun ploeg (tijdelijk) transfervrij mogen verlaten, maar zijn er volgens het Algemeen Dagblad niet veel goede keepersmogelijkheden voor de Rotterdammers.

Feyenoord-medium 1908 kwam met het nieuws dat de club uit Rotterdam geïnteresseerd is in de Oekraïense Andriy Pyatov. De ervaren goalie speelt momenteel voor Shaktar Donetsk in Oekraïne. Toch zal het wegens de oorlogssituatie en dienstplicht niet makkelijk zijn om de doelman over te nemen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers