Enzo Fernández doet onthulling over Nederland - Argentinië: "Dat gaf een boost"

Enzo Fernández doet een klein jaar na het wk-duel tussen Nederland en Argentinië een onthulling over de sfeer in de kleedkamer. Kort voordat de allesbeslissende wedstrijd in Qatar begonnen was, vierden de Argentijnen al een feestje in de kleedkamer. 

"Het gaf ons een emotionele boost", vertelt Fernández over het voorval bij ESPN. De reden voor het feestje vooraf was de ontknoping bij de wedstrijd met Brazilië en Kroatië. De Kroaten wonnen die wedstrijd na een strafschoppenreeks en dit werd groots gevierd in de kleedkamer van Argentinië. "We gilden het uit van blijdschap. We vierden met de hele groep feest, terwijl we ons tien minuten later klaar moesten maken voor de wedstrijd tegen Nederland."

Niet iedereen was opgewekt over de festiviteiten, vertelt de Chelsea-middenvelder. "Onze bondscoach Lionel Scaloni kwam daarna binnen en vroeg "wat zijn jullie aan het doen?" Wij waren vooral erg blij omdat een van onze grootste concurrenten werd uitgeschakeld." Uiteindelijk won Argentinië het WK in Qatar.