Deze spelers missen Slavia Praag - Ajax

Ajax neemt het in de tweede ronde van de Europa League op tegen Slavia Praag. Een aantal spelers is niet inzetbaar. Dat heeft allerlei redenen. Voetbalflitsen vertelt het je!

Deze spelers missen Slavia Praag - Ajax

De lijst met spelers voor Ajax die niet inzetbaar zijn, wordt steeds groter. Deze spelers moet Francesco Farioli missen. 

Wout Weghorst

De spits was er ook al niet bij in het uit-duel tegen RKC Waalwijk. Hij is ook voor het duel tegen Praag niet fit genoeg om te spelen. In het duel tegen Besiktas voelde Weghorst wat na een pass. Op een scan was niets te zien en voor de zekerheid nam Farioli geen risico. Na het duel in Waalwijk vertelde de trainer dat de spits er weer bij zou zijn in Praag. Dit is dus niet het geval. 

Jordan Henderson

De aanvoerder van Ajax startte tegen RKC niet. Wel maakte hij later nog minuten. In Praag is Jordan Henderson er niet bij. 

Davy Klaassen

De middenvelder keerde plotseling terug bij zijn oude liefde. Hoewel Klaassen transfervrij overkwam, was de transfer pas rond na de deadline voor inschrijvingen van de Europa League. De Ajacied in hart en nieren zal dus geen één Europa League-duel in actie komen. 

Steven Berghuis

Steven Berghuis is al enige tijd uit de roulatie. De Ajacied liep een blessure op tijdens de training. Waar hij precies last van heeft, is onbekend. Na de interlandperiode verwacht Ajax weer gebruik te kunnen maken van de aanvaller. Dan spelen de Amsterdammers tegen uit tegen Heracles Almelo. 

Anton Gaaei

De rechtsback moest de duels tegen Besiktas en RKC ook al aan zich voorbij laten gaan. Gaaei kampt met een verstuikte enkel. De revalidatie zal niet lang meer duren. Farioli spreekt over enkele dagen. 

Sivert Mannsverk

Sivert Mannsverk viel uit tijdens de interlandwedstrijd Noorwegen O21 tegen Italië O21. Ook hij heeft een enkelblessure. Alleen die van de 22-jarige middenvelder is een stukje ergere dan die van Gaaei. Wanneer hij terugkeert, is onbekend. 

Speelt Ajax net zo goed als tegen Besiktas?

Donderdagavond om 18.45 uur staat het duel op het programma. Kunnen de Amsterdammers het goede spel, zoals tegen Besiktas, voortzetten?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers