"Verbruggen is verder dan Bijlow, dat ziet Koeman ook"

Bart Verbruggen maakte woensdagavond indruk bij Jong Oranje. De doelman van RSC Anderlecht, die binnenkort zeer waarschijnlijk de overstap gaat maken naar Brighton & Hove Albion, hield zijn doel schoon tegen de leeftijdsgenoten van België (0-0). Dat kwam hem op de nodige complimenten te staan.

Kalum van Oudheusden en Stef de Bont zijn namens Voetbal International in Georgië om Jong Oranje e volgen. Zij bespraken na afloop de opener van het toernooi: "Alles vooruit, dominant op de helft van de Belgen, lekker in de kaats. Het was echt een lust voor het oog", begint De Bont met een lofzang voor Jong Oranje. "Ik was positief verrast. Het liep echt als een malle en de Belgen hadden daar lange tijd geen antwoord op."

Na rust zag de wereld er echter anders uit. België werd sterker en Nederland werd terrug gedrukt: "Vlak voor rust kreeg Loïs Openda al die grote kans. Na de rust gingen de Belgen echt met drie aanvallers spelen en door die omzetting kreeg Jong Oranje het lastig. Dat was ook wat Erwin van de Looi eerder al aangaf. Het gaat om zelfregulering. De jongens in het veld moeten die omzetting zien en daar iets tegenover zetten, maar dat vinden ze nog lastig."

Verbruggen

De 'Man of the Match' was Verbruggen, die zijn ploeg de tweede helft meermaals op de been hield: "Laten we even heel eerlijk zijn: dit is natuurlijk maar één wedstrijd, maar wij hebben heel veel Belgische collega's gesproken over zijn seizoen bij Anderlecht", vertelt De Bont. "Ik geef toe: ik zie niet al zijn wedstrijden daar, maar als Verbruggen het niveau haalt wat hij vandaag deed, dan is hij gewoon de eerste keeper van het Nederlands elftal. Op dit moment is hij verder dan Justin Bijlow, dat meen ik echt. Dat moet Ronald Koeman ook zien."

Feyenoord-doelman vertrekt