Leedvermaak bij Van der Kerkhof: "AZ mag van PSV winnen, dan is Ajax mooi vierde"

Willy en René van der Kerkhof verschillen van mening over het resterende programma van PSV, zo laten zij weten in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. Willy pleit ervoor dat PSV zijn sportieve plicht doet, terwijl zijn broer hoopt op een vierde plek voor Ajax: "Helemaal niks in Amsterdam."

René heeft zelfs al een plan bedacht, samen met zijn vriend Hugo Hovenkamp (oud-speler van AZ, red): "Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ op de laatste speelronde van ons winnen en is Ajax knap vierde", lacht hij. "Maar het is gewoon een vriendelijke vorm van leedvermaak. Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet ook zo blijven."

Alhoewel Willy kan lachen om het idee van zijn broer, is hem wel een andere mening toebedeeld: "Wij moeten de laatste wedstrijden alle drie winnen. Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar twee vaste plekken hebben in de Champions League. Maar als het scenario van René uitkomt, dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken", sluit Willy af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers