Sambo reageert op Ajax-interesse: "Mijn zaakwaarnemer heeft mensen binnen Ajax gesproken, ik ook met Maurice"

Shurandy Sambo zit momenteel met Jong Oranje in Georgie voor het WK O-21, maar in een openhartig interview met Voetbal International heeft de vleugelverdediger bevestigd dat Ajax interesse in hem heeft. Een hereniging met zijn coach van vorig seizoen, Maurice Steijn, is een serieuze optie.

"Mijn zaakwaarnemer heeft mensen binnen Ajax gesproken. Ik heb ook contact gehad met Maurice. Hij is een jaar lang mijn trainer geweest, dus dan heb je sowieso contact", vertelt de jeugdinternational eerlijk. PSV verhuurde de 21-jarige Sambo aan Sparta Rotterdam en daar maakte hij indruk op zijn trainer. Met Peter Bosz heeft hij nog niet gesproken, maar de Eindhovenaren hebben aangegeven tevreden te zijn over de ontwikkeling van de rechtsback.

"Mijn zaakwaarnemers hadden al wel een gesprek met Earnest Stewart en Marcel Brands en dat zag er wel goed uit. Ze waren tevreden over mijn ontwikkeling. Maar de trainer moet ik nog spreken, ja", laat hij optekenen. De overstap van Steijn is volgens hem een bekroning op het sterke seizoen dat de twee samen hebben gedraaid in Spangen. "Ik gun het hem zeker. Dat heb ik hem ook gezegd: 'Wie weet komen we elkaar in de toekomst tegen'."

Vooralsnog focust Sambo zich op het EK met Jong Oranje en woensdagavond speelde de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 0-0 gelijk tegen Jong België. Zaterdag 24 juni spelen de beloften tegen Jong Portugal en dinsdag 27 juni tegen Jong Georgië.