'Ajax kan streep zetten door naam Cruijff als opvolger van Van der Sar'

Jordi Cruijff gaat vertrekken bij FC Barcelona. Na het vertrek van Edwin van der Sar bij Ajax werd er gelijk een link gelegd: wordt Cruijff de nieuwe algemeen directeur in Amsterdam? Dat antwoord blijkt nu nee te zijn.

In Catalonië stond hij twee jaar als sportief directeur aan het roer: "Barça belde mij toen de club zich in een heel lastige situatie bevond. Die roep wilde ik beantwoorden, want ik heb een speciaal gevoel bij de club. Barcelona bood mij een langere verbintenis vorig jaar, maar ik koos bewust voor een kort contract. Ik voelde dat ik wilde terugkeren als trainer", vertelt Cruijff aan The Athletic.

"Het betekent niet dat ik niet meer als sportief directeur wil werken, maar trainer zijn geniet nu mijn voorkeur. Dat voelt voor mij als de beste keuze. Toen ik bij Barça zat kreeg ik al aanbiedingen, onder meer uit de MLS. Ik sta open voor verschillende situaties. Ik spreek meerdere talen. Toen ik in China was, kreeg ik ook aanbiedingen uit La Liga. Maar ik wilde mijn contract respecteren. Timing is alles. Ik ga kijken welke aanbiedingen er komen en hoe ik me daarbij voel."

Feyenoord-doelman vertrekt