'Ajax dichtbij komst Mislintat'

Ajax kan op zeer korte termijn een nieuwe technisch directeur verwelkomen, dat meldt Voetbal International. Het nieuws rondom de Duitser Sven Mislintat hing al even in de lucht, maar nu lijkt het er ook echt van te komen.

Eerder leek het nog dat Julian Ward de nieuwe technische man in Amsterdam zou worden, maar na zijn afzegging moest Ajax snel schakelen. Ze kwamen daarbij uit bij Mislintat. Hij was vroeger werkzaam voor Arsenal, VFB Stuttgart en Borussia Dortmund. Bij de laatstgenoemde zou hij degene zijn geweest die Robert Lewandowski naar de club haalde. Volgens De Telegraaf ligt er een contract tot medio 2026 klaar voor de Duitser. 

Jan van Halst

Donderdag maakten de Amsterdammers nog duidelijk dat Jan van Halst de nieuwe commissaris van technische zaken wordt bij Ajax. Hij volgt daarmee Danny Blind op. Sinds het vertrek van Marc Overmars was er in de hoofdstad geen echte technisch directeur meer. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra fungeerde als tussenpausen. Laatstgenoemde vertrok begin april bij Ajax omdat hij daar niet de kans kreeg om eindverantwoordelijke te worden.

Ook interessant