'Stuk of zes spelers' niet gevaccineerd: "Ik kan niet iedereen dwingen"

Een stuk of zes spelers heeft ervoor gekozen om zich niet te laten vaccineren. Dat heeft bondscoach Frank de Boer woensdagmiddag laten weten tijdens de persconferentie over de EK-selectie van Oranje.

"Net zijn er een aantal spelers gevaccineerd. Wij hebben bij de KNVB altijd gezegd dat de mensen die het het hardst nodig hebben, of de zorg, eerst mogen. Nu zouden de spelers aan de beurt kunnen zijn. Het blijft op vrijwillige basis. Veel spelers hebben het genomen", aldus De Boer.

"Het is een vrijwillige keuze. Ik kan niet iedereen dwingen. Ik denk dat een stuk of zes het niet genomen hebben". De 51-jarige oefenmeester is binnenkort aan de beurt voor een vaccinatieprik. "Ik word vandaag wel gevaccineerd. Ik kreeg vorige week de brief. Ik mag het hier doen".

Coronapost

Wout Weghorst is mogelijk één van de spelers die niet gevaccineerd is. De spits van VfL Wolfsburg liet zich in december kritisch uit over de coronavaccinaties via Instagram. De 28-jarige aanvaller werd hier onlangs mee geconfronteerd in een duits praatprogramma.

Feyenoord-doelman vertrekt