Vraagprijs De Ligt bekend: "Als er zeventig miljoen geboden wordt, moet De Ligt verkocht worden"

Het heeft er alle schijn van dat Matthijs de Ligt Italië achter zich gaat laten. Maurizio Arrivabene, de huidige CEO van de topclub uit Turijn, liet eerder al weten dat een vertrek mogelijk is. Hij benadrukt daarbij wel dat er drie partijen nodig zijn om tot een akkoord te komen.

De geruchten gaan dat de Nederlander gaat vertrekken uit de Serie A en zijn naam wordt gelinkt aan Chelsea. "Het is onmogelijk om spelers die willen vertrekken tegen te houden, maar drie van ons moeten tevreden van de onderhandelingstafel opstaan", zegt Arrivabene in gesprek met Tuttosport. Voormalig Juventus-directeur Luciano Moggi had het wel geweten. Hij zou De Ligt laten vertrekken, mits er vervangers zijn. "Als er zeventig miljoen geboden wordt, moet De Ligt verkocht worden".

"Als het moment daar is, zal ik beslissen of ik wil verlengen of verder wil kijken", gaf De Ligt begin deze maand aan tegenover de NOS. "Juventus is een geweldige club en heb het zeker naar mijn zin, dus daar focus ik mij niet op. Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf. Juventus weet ook dat twee jaar achter elkaar vierde worden niet goed genoeg is, daar moeten we ook stappen in maken. Op dit moment speel ik voor Juventus en daar focus ik me op, dat is het enige dat belangrijk is".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers