Kabinet spreekt zich openlijk uit tegen Super League: "Een sterk geluid"

Het kabinet is fel tegen de mogelijke komst van de Super League. Conny Helder, Minister van Sport, heeft zich woensdag publiekelijk gekeerd tegen de opzet van het Europese toernooi.

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus staan nog altijd pal achter de Super League-plannen. PVDA-kamerlid Mohammed Mohandis vroeg Helder om commentaar uit Nederland. "Ieder kind in Nederland moet kunnen blijven dromen van op het hoogste niveau uit te komen. Daarom ben ik absoluut tegen de komst van een Super League", aldus de Minister van Sport.

Ook Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, zet zich af tegen de mogelijke intrede van de Super League. "Voor een toekomstbestendig Europees voetbal moeten we blijven uitkijken naar nieuwe kansen, maar deze mogen nooit ten koste gaan van de nationale competities", vertelt Spee op de site van de KNVB. "Het is daarom een belangrijk signaal dat de minister zich vandaag in het debat heeft uitgesproken tegen de komst van een Super League".

"Op 11 en 12 juli staat een hoorzitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie gepland", vervolgt de bondsvoorzitter van de KNVB. "Eerder hebben andere regeringsleiders en landen hun positie al bekend gemaakt. Het Nederlandse kabinet geeft nu ook een sterk geluid af dat we onze belangen en open waarden binnen het Europese voetbal moeten koesteren".