Ajax-manager Daphne Koster was al bekend met grensoverschrijdend gedrag Overmars

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, doet in de documentairereeks 'Op weg naar de top' een boekje open over het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars bij Ajax. De vierdelige documentaire wordt volgende week uitgezonden, maar Het Parool heeft al enkele quotes gepubliceerd.

Koster noemt in de documentaire alleen de reden waarom de gebeurtenissen pas na een lange tijd zijn uitgekomen. "Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de technisch directeur en je kunt het niet hardmaken. Het zijn verhalen", aldus de manager vrouwenvoetbal.

"Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: 'Wat doen die vrouwen hier?' Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij eruitgaat", vervolgt Koster. "Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt er voor dat zoiets kan gedijen in een organisatie".

Begin februari stapte Overmars noodgewongen op als technisch directeur, omdat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Ajax schakelde vervolgens een extern bureau in dat onderzoek deed naar de misstanden binnen de club.

De vierdelige documentaire 'Op weg naar de top' wordt van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli om 21.50 uur uitgezonden op NPO 3.