Ten Hag slaat weer toe in Amsterdam: Keeperstrainer maakt transfer

Ajax verliest een staflid aan Manchester United. Jelle ten Rouwelaar stond nog maar net onder contract bij de Amsterdammers, maar trekt naar Manchester. Dat maakt de Engelse topclub via haar officiële kanalen bekend.

Jelle ten Rouwelaar van Ajax naar Manchester United 

Met Jelle ten Rouwelaar haalde Ajax een oud-doelman binnen die onder andere 287 keer onder de lat stond in de Eredivisie en daarna ervaring opdeed in België en Engeland als keeperstrainer. Bij Ajax was Ten Rouwelaar de vervanger van de 56-jarige Anton Scheutjens, die al enige tijd ziek thuis zit. De Amsterdammers moeten nu wederom op zoek gaan naar een nieuwe keeperstrainer.

Hoeveel ontvangt Ajax voor Ten Rouwelaar?

Manchester United betaalt Ajax een transfersom van 100.000 euro voor keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar. Trainer Erik ten Hag is erg blij met de overstap van de Nederlander. "Jelle is bekend met het Engelse voetbal en hij heeft een paar geweldige innovaties ontwikkeld. Een nieuwe aanpak en die is heel interessant. Ik weet zeker dat hij ons zal gaan helpen."

Jelle ten Rouwelaar als speler en keeperstrainer 

Als speler kwam Ten Rouwelaar uit voor PSV, FC Groningen, FC Twente, FC Eindhoven, Austria Wien en NAC Breda. Hij schopte het tot 389 duels en werd kampioen met PSV. Als keeperstrainer begon Ten Rouwelaar aan zijn nieuwe loopbaan in 2016, bij NAC Breda. In 2020 tekende hij bij Anderlecht, waarna hij samen met Vincent Kompany in 2022 naar het Engelse Burnley vertrok. Vervolgens trok hij naar Ajax en nu keert hij terug in Engeland. Deze keer bij Manchester United.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers