Vermoedelijke opstelling: Heitinga kiest voor twee nieuwe namen!

Ajax neemt het donderdagavond in de Europa League play-offronde op tegen Union Berlin. In de eigen Johan Cruyff ArenA zullen de Amsterdammers waarschijnlijk een flinke kluif hebben aan de Duitsers. Trainer John Heitinga kiest ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC (3-1) waarschijnlijk voor twee nieuwe namen aan de aftrap.

Zo gaat Edson Álvarez terug naar het middenveld waardoor er achterin een plaats vrijkomt voor Calvin Bassey. Hij viel tegen RKC goed in en dit gaat op het middenveld ten koste van Kenneth Taylor. Voor Bassey zou het zijn eerste basisplaats zijn onder leiding van Heitinga. De laatste keer dat de Nigeriaanse verdediger aan de aftrap stond was de laatste wedstrijd onder Alfred Schreuder thuis tegen FC Volendam (1-1).

Supersub vanaf het begin

Ook voorin doet Heitinga een wijziging. Zo maakte Francisco Conceição geen beste indruk, terwijl Brian Brobbey dat als invaller wel deed. De sterke spits wordt daardoor aan de aftrap verwacht donderdagavond. Steven Bergwijn trainde woensdagmiddag wel weer volledig mee bij de Amsterdammers, maar een basisplaats lijkt voor hem te vroeg te komen.

Bekijk hier de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Union Berlin!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers