Van Hanegem licht kritiek op Hancko toe: "Hij speelt bijna alles terug of breed"

Dávid Hancko is bij Feyenoord uitgegroeid tot basisklant en maakt in het shirt van de Rotterdammers wekelijks indruk op Het Legioen. Willem van Hanegem liet zich onlangs kritisch uit over de Slowaak en daar begreep de Rotterdamse achterban weinig van. In gesprek met RTV Rijnmond geeft hij uitleg.

"Ze zeggen elke keer over onze vriend dat hij zo geweldig speelt", start Van Hanegem zijn betoog. "Hancko heeft echt heel goed gespeeld, maar de laatste wedstrijden... ga maar terugkijken. Ook wat Vink bij ESPN zegt, dan denk ik: zit je wel goed te kijken? Hancko is juist heel onzeker nu. Hij speelt bijna alles terug en breed. Normaal gesproken zie je hem meteen alle ballen naar voren spelen. Nu is er een periode dat hij heel voorzichtig is in zijn doen en laten."

Voetballend Nederland heeft Feyenoord uitgeroepen tot titelfavoriet, maar een volle Coolsingel is nog geen zekerheidje volgens De Kromme. "Ik ben er nog niet zo zeker van, nee. Al denken mensen soms dat ik dat niet hoop, maar het tegendeel is waar. Ik weet dat als je het niet haalt en je zit er heel dichtbij, dan doet het heel veel zeer. Het gekke is, ze spelen aardig. Niet heel goed, maar aardig. Ajax speelt als een drol, maar ze staan maar drie punten voor op ze. Dat is toch eigenlijk gek als je er over nadenkt. Iedereen zegt dat Feyenoord zo geweldig speelt, maar als dat zo was dan had je nu voor een groot gedeelte al de vlag kunnen hijsen."