PSV neemt afscheid van viertal spelers

PSV heeft het vertrek van Fábio Silva, Thorgan Hazard, Sávio en Jarrad Branthwaite bevestigd. De vier huurlingen keren respectievelijk terug naar Wolverhampton Wanderers, Borussia Dortmund, Troyes AC en Everton.

Vorige zomer verwelkomde PSV een aantal nieuwe spelers, waaronder Sávio en Branthwaite. Aan het begin van het seizoen kwam Sávio geregeld als invaller in actie, maar mede door blessureleed en interlandverplichtingen speelde de Braziliaanse buitenspeler slechts acht officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin kwam hij twee keer tot scoren en gaf hij evenzoveel assists.

De huurtransfer van Branthwaite bleek een schot in de roos. Waar de Engelse centrumverdediger in de eerste seizoenshelft voornamelijk als invaller binnen de lijnen kwam, hing de vlag er na de winterstop totaal anders bij. Branthwaite groeide in 2023 uit tot een vaste waarde en speelde uiteindelijk 36 duels. PSV had Branthwaite graag langer willen behouden, maar de mandekker bleek te duur voor een overname, zo schrijft PSV-watcher Rik Elfrink op Twitter.

Gezien het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke afgelopen winter was aanvallende versterking broodnodig voor PSV, dat daarom aanvallers Silva en Hazard op huurbasis overnam. Silva moest het vooral hebben van invalbeurten, maar daarin liet hij over het algemeen een goede indruk achter. In negentien wedstrijden maakte de Portugees vijf doelpunten. Zijn persoonlijke hoogtepunt was de beslissende penalty in de bekerfinale tegen Ajax.

In zijn eerste wedstrijd voor PSV liet Hazard direct van zich horen. Op bezoek bij Feyenoord (2-2) had de Belg als invaller slechts zes minuten nodig om tot scoren te komen. Door blessureleed kwam hij niet verder dan zestien wedstrijden, twee goals en één assist.

Ook interessant