Advocaat lovend over keuze van Bosz: "Wat Slot bij Feyenoord gelukt is, kan hij bij PSV"

Dick Advocaat vindt de keuze van PSV voor Peter Bosz als hoofdtrainer een hele verstandige en logische. De ervaren trainer looft de prestaties van zijn collega en denkt dat de twee partijen een hele goede match gaan vormen in de toekomst.

"Ik snap de keus voor Peter Bosz wel", begint hij aan zijn toelichting in gesprek met Voetbal International. "Hij is een gerenommeerde trainer die bij grote en goede clubs heeft gewerkt. Bosz is een coach die heel goed weet wat hij wil. PSV wilde duidelijk een Nederlander met ervaring. Ik denk dat het een goede combinatie is. Met Marcel Brands en Earnest Stewart heeft hij bovendien echte voetbalmensen die achter hem staan", vervolgt Advocaat.

"Je moet niet vergeten dat je bij PSV altijd al meer kwaliteit en balbezit dan de tegenstander hebt", doelt de voetbaltrainer op de aanvallende speelstijl die Bosz bij iedere club wil implementeren. "Je bent sowieso dominant, dat gaat automatisch. En verder vind ik dat pressen zo’n modewoord is geworden. Het gaat over aanvallen, pressing en dan pas over prijzen winnen. Maar dat laatste moet op één staan en dat moet eerst nog waar worden gemaakt."

"Arne Slot heeft dat bij Feyenoord gedaan en ik denk dat Bosz dit ook kan bij PSV. Ze zijn nu al jaren geen kampioen geworden, maar dat kan ook snel draaien. Met de juiste trainer en de juiste spelers. Een verdeelde spelersgroep zal het probleem niet zijn. Bosz zal vanaf de eerste dag duidelijk zijn en zeggen wat hij wél en niet wil. Zijn selectie zal heel bepalend zijn voor zijn speelwijze en het bereiken van succes. Dat daarin nog veel moet gebeuren, lijkt me wel duidelijk", besluit Advocaat.

Feyenoord-doelman vertrekt