Sydney van Hooijdonk verlaat Nederland en kiest voor avontuur in Italië

De transfervrije Sydney van Hooijdonk heeft Nederland achter zich gelaten. De spits van NAC Breda heeft voor een avontuur in Italië gekozen, waar hij teamgenoot wordt van een aantal andere Nederlanders.

van hooijdonk bologna

Sydney van Hooijdonk naar Bologna

Het gerucht hing al een tijdje in de lucht, maar Bologna heeft Van Hooijdonk transfervrij aangetrokken. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdagavond op zijn social media. Van Hooijdonk besloot recent NAC na vijf jaar achter zich te laten. De spits onderhield een moeizame relatie met de inmiddels opgestapte trainer Maurice Steijn en moest genoegen nemen met een reserverol. Desondanks wist de 21-jarige aanvaller zestien goals te maken.

Nederlandse spelers bij Bologna

Met het aantrekken van Van Hooijdonk, haalt Bologna de derde Nederlander binnen. Mitchell Dijks en Jerdy Schouten werden afgelopen seizoen twaalfde in de Serie A. Bij Bologna kan Van Hooijdonk binnenkort zomaar een forse concurrent krijgen. Volgens Sky Italia werkt Bologna aan het transfervrij aantrekken van Marko Arnautovic. De Oostenrijker zou zijn contract bij Shanghai SIPG gaan ontbinden.