Spelerspaspoort Marko Arnautovic

Profiel: Marko Arnautović (Wenen, 19 april 1989) is international van Oostenrijk.

marko arnautovic cv, paspoort, spelersprofiel, linkedin, oostenrijk

Van Twente naar China

In 2006 maakte Nederland voor het eerst kennis met Marko Arnautović. FC Twente haalde de Oostenrijker voor de belofte ploeg. Al snel haalde de aanvaller het eerste elftal van FC Twente. Op 14 april 2007 maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut tegen PSV. Op zijn 18e verjaardag gaf Twente de aanvaller een contract tot 2011. In totaal speelde Arnautović 59 wedstrijden voor FC Twente, waarin hij goed was voor 14 doelpunten en 10 assists.

Door zijn sterke wedstrijden voor FC Twente kwam Arnautović op de verlanglijstjes van Chelsea en Inter. Arnautović kwam met Chelsea tot een persoonlijk akkoord, maar een voetblessure gooide roet in het eten. Inter en Arnautović kwamen tot een akkoord, maar ook de Italianen zagen af van een overname. FC Twente en Inter kwamen tot de overeenkomst om Arnautović te laten gaan wanneer hij weer fit was. Inter nam Arnautović op huurbasis over en moest hem definitief inlijven bij een x aantal gespeelde wedstrijden. Arnautović kwam slechts drie keer in actie voor Inter en keerde zo terug naar Enschede. Wel profiteerde de Oostenrijker mee van de successen van Inter, dat in 09/10 de triple won.

Na het mislukte avontuur in Italië nam Werder Bremen Arnautović in 2010 over van FC Twente. Arnautović speelt uiteindelijk 72 wedstrijden voor Werder Bremen, waarin hij 14 doelpunten scoort en 11 assists geeft. In 2013 haalt Stoke City de aanvaller naar Engeland. Arnautović blijft vervolgens tot 2017 bij Stoke, waarna hij voor twee seizoenen bij West Ham United speelt. In 2019 gaat Arnautović voor het grote geld naar de Chinese club Shanghai SIPG.

Interlandcarrière

Op 11 oktober 2008 mag Arnautović zijn debuut maken voor het nationale elftal van Oostenrijk. Tijdens het EK 2016 doet Arnautović voor het eerst mee aan een internationaal toernooi. Ver komt Arnautović niet, want Oostenrijk ligt er na de groepsfase al uit. Tijdens het EK in 2021 is Oostenrijk wederom van de partij. In het eerste duel met Noord-Macedonië is Arnautović gelijk de grote man door de eerste treffer in de 3-1 overwinning te maken. Na zijn doelpunt raakt de Oostenrijker met Servische roots in opspraak. Arnautović raakt namelijk in de knel met tegenstander Ezgjan Alioski, die een Albanese achtergrond heeft.

Vriendin Arnautovic

Arnautović loopt al een aantal jaar met zijn beeldschone vriendin Sarah aan zijn arm. Sarah is een voormalig arts en model. De twee zijn getrouwd en hebben samen twee dochters, genaamd Emilia en Alicia.

LEES OOK: Dit is de beeldschone vriendin van Marko Arnautovic