Oranje met trein naar Berlijn: met of zonder Zirkzee?

Het Nederlands elftal is aangekomen in Berlijn. Dat deed de ploeg met de trein In de hoofdstad wordt namelijk de derde en laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk gespeeld. Joshua Zirkzee raakte wat ziek. Is hij met de rest mee de trein ingestapt of blijft de spits achter in Wolfsburg?

Zirkzee wel of niet mee naar Berlijn?

Voor het eerst sinds 59 jaar reist het Nederlands elftal weer met de trein. Spits Joshua Zirkzee was niet aanwezig in die trein. Wel is de aanvaller de selectie achterna gereden in een auto. Hij is op dit moment dus in Berlijn aanwezig. Of hij ook zijn eerste speelminuten in Oranje gaat krijgen, is nog onbekend. "Het gaat redelijk goed met hem", aldus Koeman. "Gisteren (twee dagen voor de wedstrijd, red.) had hij lichte koorts. Ook vanochtend heeft hij niet meegetraind, maar wel voelde hij zich beter."

Koeman over reizen met de trein: "Duitsland wilde er een duurzaam EK van maken"

"Als het aan mij ligt gaan we dit vaker doen. De reis was korter dan eventueel met een bus. Maar ja, als je afhankelijk bent van een reguliere trein, dan kun je niet zeggen wanneer je wil afreizen. Dat kon vandaag wel, omdat we er voor kiezen de laatste training in Wolfsburg te doen. Maar we kunnen niet terug. Duitsland wilde er een duurzaam EK van maken, maar is daar niet helemaal in geslaagd, want we kunnen niet terug met de trein." 

Feyenoord-doelman vertrekt