Minister Grapperhaus doet oproep aan Oranje-fans: 'Kijk wedstrijden thuis!'

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft zich gericht tot de fans van het Nederlands Elftal. Grapperhaus riep voetbalfans op om het EK-voetbal dit jaar thuis te kijken. De minister doet deze oproep om samenscholing tijdens wedstrijden van Oranje te voorkomen.

De burgermeesters die lid zijn van het Veiligheidsberaard hebben het kabinet het advies gegeven om één lijn te trekken in het hele land. Ze willen dat er nergens in Nederland grote televisieschermen toe worden gestaan, zowel binnen als buiten. "De ervaring van eerdere EK's en WK"s leert dat mensen voor de schermen samenklonteren. Dan wordt het te druk en wordt de 1,5 metermaatregel overtreden. Dan heb je een ander probleem", aldus voorzitter Hubert Bruls tegenover De Telegraaf

Oranje op het EK 2021

Minister Grapperhaus vindt het tijdens het EK, 11 juni tot 11 juli, nog te vroeg voor 'live-entertainment en videoschermen'. Hij geeft het Nederlandse volk daarom ook het dringende advies om wedstrijden van Oranje thuis te kijken. Nederland neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië.

Feyenoord-doelman vertrekt