Zo bereikte Oranje het EK Voetbal 2021, EURO2020

Het reguliere voetbalseizoen zit er op en het EK Voetbal 2021, beter bekend als EURO 2020, komt steeds dichterbij. Het EURO 2020 werd in 2020 vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld, maar hield dezelfde naam. De EK-kwalificatiewedstrijden zijn daardoor alweer een tijd terug. Hierbij de complete weg die Oranje moest afleggen om zich te plaatsen voor het EURO 2020.

Zo plaatste Oranje zich voor het EK Voetbal, EURO2020

zo plaatste het nederlands elftal zich voor het ek 2021, euro2020

Nederland - Wit-Rusland (4-0)

Het Nederlands Elftal startte de weg naar het EURO 2020 op 21 maart 2019 met een kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Onder leiding van Ronald Koeman versloeg Oranje haar de Wit-Russen met 4-0. Memphis Depay (2x), Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk zorgden voor de doelpunten.

Nederland - Duitsland (2-3)

De tweede wedstrijd viel er minder te juichen. Op 24 maart 2019 verloor Nederland in de allerlaatste minuten met 2-3 van Duitsland.  Na een 0-2 achterstand in de ArenA brachten Matthijs de Ligt en Memphis Depay hoop terug voor de fans. Echter zorgde Nico Schulz in de 90e minuut voor een 2-3 nederlaag.

Duitsland - Nederland (2-4)

Een paar maanden later nam het Nederlands Elftal sportief revanche. Oranje kwam op 6 september 2019 op een vroege achterstand door een goal van Serge Gnabry in de 9e minuut. Gelukkig kwam Oranje in de tweede helft terug door een doelpunt van Frenkie de Jong en een eigendoelpunt van Tah. Via een penalty van Kroos kwam Duitsland weer gelijk, maar gelukkig brachten Donyell Malen en Georginio Wijnaldum de drie punten naar Nederland.

Estland - Nederland (0-4)

Enkele dagen later na de overwinning op Duitsland, volgde een ruime zegen op Estland. Op 9 september 2019 versloeg Oranje tegenstander Estland met 0-4, dankzij twee doelpunten van Ryan Babel en een doelpunt van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Zo kwam het Nederlands Elftal op negen punten uit de eerste vier wedstrijden in de poule.

Nederland - Noord-Ierland (3-1)

Op 10 oktober 2019 speelde Oranje weer een wedstrijd in De Kuip. Het was een moeizame wedstrijd, waar het Nederlands Elftal zelfs dure punten leek te gaan morsen. Pas in de 75e minuut kwam ons landje op een 0-1 achterstand. Gelukkig zorgde Memphis Depay in de 80e minuut voor de gelijkmaker en gaf gouden wissel Luuk de Jong de genadeklap door in de 90+1e minuut de 2-1 binnen de tikken. Depay zorgde in de vierde minuut van de blessuretijd nog voor de 3-1.

Wit-Rusland - Nederland (1-2)

Drie dagen later moest Nederland naar Wit-Rusland. Daar leek de wedstrijd in de eerste helft al gespeeld te zijn. Georginio Wijnaldum zorgde in de 32e en 41e minuut voor de 0-1 en 0-2. Toch was het vlak na rust nog even spannend toen Wit-Rusland de 1-2 maakte. Nederland wist de wedstrijd uit te spelen en boekte een zakelijke 1-2 overwinning.

Noord-Ierland - Nederland (0-0)

Op 16 november 2019 stelde het Nederlands Elftal de deelname aan het EK 2020 veilig. Dankzij een zwaarbevochten wedstrijd tegen Noord-Ierland, was Oranje zeker van het eindtoernooi. Een leuke wedstrijd was het zeker niet. De sterren van Oranje speelden met 0-0 gelijk in Belfast, maar lieten de fans na zes jaar weer eens juichen voor plaatsing voor een groot toernooi.

wedstrijden oranje op weg naar euro 2020, ek voetbal 2021

Nederland - Estland (5-0)

Een paar dagen later was het feest in de ArenA. Georginio Wijnaldum stal de show door in de 6e, 66e en 78e minuut te scoren. Daartussen wist Nathan Aké nog in de 18e minuut een doelpunt te maken. De overwinning op Estland was ook de wedstrijd van de AZ-debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu. Laatstgenoemde verzilverde zijn interlanddebuut zelfs met een goal in de 87e minuut. Oranje sloot de EK-kwalificatiereeks in stijl af met een 5-0 overwinning.

Tussen 11 juni en 11 juli barst het feest rondom het EK 2021/EURO 2020 los! Check hier het gehele Programma Oranje EK 2021-EURO 2020 (poules, speelsteden, oefenduels)