'Orkun Kökcü sloeg Steven Berghuis op zijn bek'

Cor Pot doet in de Dick Voormekaar podcast een boekje open over de spanningen bij Feyenoord dit seizoen. Tussen de technische staf en de spelersgroep waren er regelmatig spanningen, maar ook tussen spelers ging het niet altijd even goed. Eén keer liep het zelfs uit de hand en kwam het tot een handgemeen tussen Orkun Kökcü en Steven Berghuis.

Pot vertelt dat Berghuis altijd op het randje speelt en traint. Vaak wordt dat geaccepteerd, maar één keer zei Kökcü daar wat van en kwam het tot een handgemeen: "Berghuis is een winnaar, die op het scherpst van de snede in alle opzichten traint en voetbalt. Dat wekte toch veel irritatie op. De spelersgroep heeft daar niks van gezegd. We hebben maar een keertje een vechtpartijtje gehad met Orkun Kökcü. Die sloeg hem wel gelijk op zijn bek."

'Goed dat Berghuis op zijn plek wordt gezet'

Toch vindt de assistent-trainer van Feyenoord het goed dat Berghuis wel eens wordt aangesproken op zijn gedrag: "Het is goed voor hem dat hij af en toe op zijn plaats wordt gezet. Buiten dat is het een hartstikke leuke gozer. Hij is heel sociaal. Toen ik die longembolie had, was hij de eerste die een berichtje stuurde. Maar hij kan ook het bloed onder je nagels vandaan halen. Hij dacht dat we beter waren dan we echt waren. Toen ik wat zei over de spelers van AZ, was hij er helemaal ontdaan van."

kocku sloeg berghuis op zijn bek

Feyenoord-doelman vertrekt