Alles over Jong Oranje op het EK: Programma kwartfinales, op welke tv-zender en met welke spelers

Jong Oranje speelt 31 mei de kwartfinale van het EK Onder 21 in Hongarije en Slovenië. De tegenstander is dan Jong Frankrijk. Een knock-out-fase. Eerder werd al de groepsfase afgerond. Inmiddels is de selectie bekendgemaakt.

Wie zitten er in de selectie van Jong Oranje?

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Maarten Paes (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax)

Verdedigers: Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Sven Botman (LOSC), Danilho Doekhi (Vitesse), Tyrell Malacia (Feyenoord), Devyne Rensch (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Jordan Teze (PSV), Mats Knoester (Heracles Almelo).

Middenvelders: Abdou Harroui (Sparta), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Azor Matisuwa (FC Groningen),  Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Dani de Wit (AZ)

Aanvallers: Myron Boadu (AZ), Brian Brobbey (Ajax), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Justin Kluivert (AS Roma), Kaj Sierhuis (Stade de Reims), Calvin Stengs (AZ)

Kiest PSV'er Mo Ihattaren straks voor Marokko nadat Van de Looi hem buiten selectie hield?

mo ihattaren met jong oranje op europees kampioenschap tegen frankrijk

Hoe plaatste Jong Oranje zich voor de kwartfinales?

Jong Oranje plaatste zich in een EK-poule met Roemenië, Duitsland en Hongarije met de nodige moeite voor de kwartfinale. 

Uitslagen Jong Oranje

  • Jong Oranje-Jong Hongarije 6-1

  • Jong Duitsland-Jong Oranje 1-1

  • Jong Roemenië-Jong Oranje 1-1

Tegen wie moet Jong Oranje in de halve finale als het wint van Jong Frankrijk?

Mocht er gewonnen worden door de Nederlandse talenten, volgt op 3 juni de halve finale tegen de winnaar van het duel Denemarken-Duitsland.

Wanneer is de finale van het EK Onder 21?

De finale wordt op 6 juni gespeeld in het Sloveense Ljubljana. Jong Oranje werd eerder Europees Kampioen in het jaar 2006 en 2007. Foppe de Haan was destijds de bondscoach.

Profiel Erwin van der Looi, geboren in Huissen, speelde bij Den Bosch, Vitesse, NAC en FC Groningen en was coach bij FC Groningen en Willem II

erwin van der looi geboortedatum geboorteplaats oude clubs trainer en speler

Wie is bondscoach van Jong Oranje?

Erwin van de Looi (Huissen, 25 februari 1972) is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig profvoetballer die speelde als verdediger. Als voetballer speelde hij voor onder meer BVV Den Bosch, Vitesse, NAC en FC Groningen. Op 3 mei 2015 won Van de Looi als trainer van FC Groningen de KNVB Beker. Sinds 2018 is Van de Looi bondscoach van Jong Oranje. In augustus 2020 was hij tijdelijk assistent-trainer van het Nederlands voetbalelftal.

Op welke tv-zender zijn de duels van Jong Oranje te bekijken?

De wedstrijden van Jong Oranje zijn live bij de NOS te volgen. Nederland trapt op maandag 31 mei af tegen de sterk geachte leeftijdsgenoten uit Frankrijk. De kwartfinale begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in Boedapest.