Dit is wat Brobbey moet kosten wil Ajax hem terugkopen van Leipzig

Marc Overmars hoopt met RB Leipzig een deal te bereiken om Brian Brobbey terug te kopen. Dat zei Erik ten Hag eerder deze week op de persconferentie. Volgens Mike Verweij, clubwatcher van De Telegraaf, heeft de Jong Oranje-interrnational bij Overmars aangegeven dat hij graag in Amsterdam wil blijven. In een podcast van De Telegraaf laat Verweij weten dat er wordt gesproken over een transfersom van zeven miljoen euro. 

Leizpig-trainer Julian Nagelsmann (Bayern München) en technisch directeur Markus Krösche (Eintracht Frankfurt) vertrekken na dit seizoen en bij hen had Brobbey vooral een goed gevoel. Nu zij weggaan, heeft Brobbey toch wel spijt van zijn eerdere beslissing en dus is Overmars de onderhandelingsgesprekken gestart. 

Profiel Brian Brobbey, geboren in Amsterdam op 1 februari 2002 en broer van Kevin en Derrick Luckassen

brian brobbey geboren, amsterdam, is de broer van luckassen

Gek dat Ajax Brobbey wil terugkopen?

Verweij: “Ik hoor allerlei mensen die het heel onlogisch vinden dat Ajax Brobbey wil terugkopen. Maar ik vind het eigenlijk wel logisch. Zeker als je weet dat Brobbey écht heeft aangegeven bij Marc Overmars dat hij liever niet meer naar Leipzig gaat. Je kunt zeggen dat het belachelijk is dat Ajax geld gaat betalen voor een speler die ze zelf hebben opgeleid. Maar Ajax krijgt er nu helemaal niks voor als hij naar Leipzig gaat. Er wordt gesproken over zeven miljoen euro. Als je hem voor zeven miljoen terugkoopt en je kunt hem uiteindelijk voor een Matthijs de Ligt- of Frenkie de Jong-prijs verkopen, heb je natuurlijk een heel goede koop gedaan.”

Salaris Brobbey

Brobbey lijkt nu toch graag bij Ajax te willen blijven, en betaalt daar zelf ook een prijs voor.. Verweij: “Het zit wel heel diep als je bereid bent om zover terug te gaan in salaris."

Dit gaat Brobbey verdienen

René van der Gijp zei eerder in het programma Veronica Inside: "Brobbey gaat drie miljoen verdienen bij Leipzig. Hij heeft voor vier jaar getekend, dus dat is een hoop geld, hè?!' Valentijn Driessen wist toen te melden dat Ajax de spits iets meer dan een miljoen euro per jaar had geboden. 

De bekende voetbalbroers van Brian Brobbey

Feyenoord-doelman vertrekt