BIZAR! 'Dit krankzinnige salaris kon Brian Brobbey bij Ajax verdienen....'

Brian Brobbey vertrekt aan het eind van het seizoen transfervrij bij Ajax. De 19-jarige spits legde de aanbieding van Ajax naast zich neer en lijkt op weg naar de Bundesliga, naar RB Leipzig. Marc Overmars stelde dat Ajax 'er echt alles aan heeft gedaan om het contract van Brobbey te verlengen.' Volgens Youri Mulder klopt dit inderdaad, want in Rondo onthult hij wat Brobbey bij Ajax kon verdienen....

brian brobbey leipzig

Jaarsalaris Brian Brobbey

Onlangs het feit dat de spits pas zeven wedstrijden in het eerste van Ajax speelde, kon hij één miljoen euro per jaar gaan verdienen: "Ik hoor uit het circuit dat hij één miljoen euro aangeboden heeft gekregen. De kans is bij Ajax groter om te spelen. Al speel je in de Keuken Kampioen Divisie, je maakt in ieder geval minuten. Als je bij Leipzig bij de amateurs terechtkomt, ben je nog verder van huis."

Leizpig

Marco van Basten vindt het niet slim van Brobbey om bijvoorbeeld voor Leipzig te kiezen: "Je gaat weg omdat je eigenlijk de confrontatie niet aangaat in je eigen land. Als je een goede speler bent, dan speel je in het eerste van Ajax, Feyenoord of PSV. Daar heb je de beste opleiding. Nu gaan ze naar het buitenland, maar bij een grote club spelen ze helemaal niet. Blijf dan in je eigen land en zoek daar de concurrentie op. Misschien hebben de Nederlandse clubs ook sterke spitsen, maar als je daar niet van wint, wat heb je dan in het buitenland te zoeken?"