Alle spelers die Frank Arnesen naar Feyenoord haalde op een rij

VI-journalist Tom Knipping was onlangs kritisch op Frank Arnesen. De technisch manager heeft volgens Knipping weinig succesvolle spelers naar Feyenoord gehaald. Heeft hij gelijk? Deze spelers haalde Arnesen sinds zijn komst in januari 2020...

Winter 2020

In de eerste transferperiode van Arnesen werd hij nog bijgestaan door toenmalig interim technisch directeur Sjaak Troost. Deze winter werd er gelijk veel geld uitgegeven en de volgende spelers kwamen naar Rotterdam:

Róbert Boženík:

De Slowaak leek te duur voor Feyenoord maar uiteindelijk kwam hij toch naar Rotterdam voor een bedrag van vier miljoen euro. Al vanaf het begin staat hij bekend om zijn inzet en in zijn eerste wedstrijden wist hij zijn inzet te belonen met goals. Dit seizoen kwam Boženík niet veel in actie door een enkelblessure en na zijn herstel begonnen de twijfels over zijn kwaliteiten. Kan Róbert Boženík volgend seizoen opleven?

Marcos Senesi:

Met een transfersom van zeven miljoen euro is Marcos Senesi de duurste Feyenoord-aankoop ooit. Senesi kwam - mede dankzij het netwerk van Henk Timmer - naar Rotterdam en zet zichzelf nu op de kaart. De Argentijnse verdediger geeft aan dat hij klaar is voor een stap hogerop. Kan Arnesen cashen deze zomer? 

Oğuzhan Özyakup:

Vanwege de corona-uitbraak was de tijd van Özyakup bij Feyenoord kort, maar zijn debuut zal niemand vergeten. Tegen FC Emmen scoorde de middenvelder na 93 seconden, om vervolgens nooit meer in de basis te beginnen.

Zomer 2020

De zomer brak aan en onder Dick Advocaat moest Feyenoord aankopen doen om weer aansluiting bij de top te vinden. De Kleine Generaal had veel te zeggen op het gebied van aankopen. Deze spelers kwamen in de zomer van 2020 naar de Kuip:

Francesco Antonucci:

Ruim tweeënhalf miljoen euro betalen voor een speler om hem vervolgens nog een jaar bij FC Volendam te stallen... Frank Arnesen deed het. Met vier doelpunten en elf assists was de aanvallende middenvelder van grote waarde voor FC Volendam. Kan hij deze trend volgend jaar voortzetten in Rotterdam?

Christian Conteh:

'Der Raketenmann' kostte Feyenoord zo'n vierhonderdduizend euro, maar Het Legioen heeft nog niet veel kunnen zien van de snelle buitenspeler. Conteh kampte namelijk met blessures en zat daarnaast vooral op de bank.

Mark Diemers:

De middenvelder is nog niet erg geliefd bij de meeste supporters. Diemers kostte Feyenoord iets meer dan een miljoen euro. Weet hij volgend jaar wel te overtuigen?

Bryan Linssen:

Advocaat moest hem hebben, en uiteindelijk kreeg hij zijn zin. Bryan Linssen begon niet sterk maar staat inmiddels op acht goals in 25 wedstrijden. Zijn eerste jaar in De Kuip zit er bijna op met als hoogtepunt zijn hattrick tegen SC Heereveen.

Uroš Spajić:

De Serviër werd op huurbasis gehaald om een verdedigend blok te vormen naast de meevoetballende Senesi. Inmiddels lijkt Botteghin zijn plekje weer veroverd te hebben en Spajic zit steeds vaker op de bank. Kan hij nog minuten maken in zijn laatste wedstrijden?

Winter 2021

Advocaat had een nieuwe spits nodig, want dat was in de winter van 2021 topprioriteit. Die spits kreeg hij uiteindelijk, maar of het een succes was is een tweede...

Lucas Pratto:

'El Oso' kwam namelijk naar Rotterdam en meteen viel het woord cultheld. In zijn vijf wedstrijden waarin de Argentijn mocht spelen, scoorde hij niet. Dat gaat na zijn blessure, die hij tegen Ajax opliep, ook niet meer te gebeuren. 'De beer' gaat deze maand teleurgesteld weer naar huis.

Aliou Baldé:

In 2019 nam The Guardian hem op in hun lijst van de top-60 grootste talenten. De vleugelaanvaller maakt langzaam steeds meer minuten en wil zich graag laten zien. Heeft Feyenoord dankzij Arnesen goud in handen?